Final de proiect

Azi 15 iunie 2016 proiectul LIFE 10/NAT/RO/740 se va incheia. Timp de 4 ani, 9 luni si 15 zile am lucrat pentru a imbunatati starea de conservare a zonelor umede ale Portilor de Fier, cormoranului mic si ratei rosii. Am reusit sa plantam aproape 55 de ha de salcie alba, sa taiem arborii invazivi din cele 55 de ha, sa reducem biomasa din balti, sa facem cunoscute cetatenilor problemele de mediu din aceasta arie protejata. Mai multe despre activitatile derulate puteti aflat lecturand Raportul pentru public (link). De asemenea, vom continua o serie de activitati, despre care veti afla lecturand raportul After-LIFE (link).

Activitatile s-au implementat cu succes prin efortul multor colegi de la cele patru institutii implicate in cadrul proiectului. Tinem sa multumim personalului APM Caras-Severin, Administratiei Parcului Natural Portile de Fier, Muzeului de Istorie Naturala Grigore Antipa si Universitatii din Bucuresti – CCMESI.

Proiectul nu putea fi dus la bun sfarsit fara sprijinul administrativ si financiar al Ministerului Mediului si Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului si al conducerii executive a APM Caras-Severin.

Va multumim!

Echipa LIFE10 NAT/RO/740

Carmen Sorescu, Tania Chincea, Mirela Ianosi, Alin Catalina, Corina Mihoc (APM CS)

Marian Jiplea, Ciprian Stoicovici, Amalia Dumbrava, Catalin Toboiu (Administratia Parcului Natural Portile de Fier)

Laurentiu Rozylowicz, Steluta Manolache, Marius Matache, Vasile Bagrinovschi, Cristiana Ciocanea, Athanasios Gavrilidis (Universitatea din Bucuresti)

Angela Petrescu, Gabriel Chisamera (Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa)